Apesal Lagi

Outstation Lagi:Perlis-KL-Melaka

Bila aku mendapat tahu yang aku kena outstation,dalam fikiran,"sigh..outstation lagi...".Tetiba badan merasa malas untuk travel..banyak dokumen masih belum siap sepenuhnya untuk mohon ISO 22000. Maybe coz malas naik bas kot (takde kereta nak travel..'sila nyanyi lagu Jimmy Palikat - Anak Kampung..chorus#Kereta...)

Dari Perlis aku tempah tiket  Bas Sani Ekspress melalui Maybank2U Online di eTicketing.my dan dah kali kedua sertai Peraduan Beli Tiket Online & Menang di eTicketing.my sampai 30 Disember ni..Harap2 bertuah la ye...

Setelah penat hanya duduk dalam bas sahaja selama 8 jam, sampai di tepi jalan berhampiran Stesen Puduraya pada 6 pagi terus mencari hotel bajet berhampiran. Aku plan nak amik hotel bajet ikut jam, tapi dah check in selepas 6 petang, kira check out sepatutnya 12 hari keesokkan harinya... dengan kadar rm45, katil double, aircond tapi bilik air di luar.

Sebenarnya banyak hotel bajet sekitar stesen puduraya dengar kadar under bajet rm100..Kena cepat pilih baru boleh dapat bilik berbaloi... kalau tak, dapat bilik biasa dengan kipas.

Nota: dah la update via bloggerdroid...Hotel Seri Malaysia, Ayer Keroh, Melaka.

Published with Blogger-droid v2.0.9

4 Komen bagus2:

k.e.r.i. said...

aku baru balik dari Melaka mareng.
kalu tahu aku singgoh. haha!

whitecappuccino said...

dah keje mcm ni nk buat camana..ada irg suka outstation tp bila slalu sgt penar juga kot..oh ya psl orkid tu...rasanya tak cukup baja kot sbb dulu akak tak jaga sgt pun pokok tu..tapi baru ni letak baja lain...last2 berbunga..mungkin kebetolan...tah..bkn reti pn.main siram n baja tu jer..

maszmadi said...

letih kan asik outstation nieh... ptut dah ujung2 taun ni dok opis jerk buat report... x gitu.. haha

siti hazreen said...

ok tak bilik air kat luar?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi Cerita!

Usha di Facebook