Apesal Lagi

[Pet] Sneaky Si Landak Hedgehog Albino

NOTA: ENTRY INI DOPY-PASTE BLOG BARU SAYA HTTP://ISMIQBAL.BLOGSPOT.COM/  . KINDLY FOLLOW ^__^v
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua! Walaupun tiada sesapa….T__T
Walaupun dah lama tapi kali ini baru nak memperkenalkan haiwan peliharaan terbaru saya!!
Kenalkan.. Mr.Sneaky Si Albino Hedgehog (atau Pygmy African Hedgehog). Saya bertukar milik Sneaky dengan student UniMAP yang jualnya dengan harga RM100 dalam www.mudah.my . Sedikit Info Mengenai Mr.Sneaky ni:-
hedgehog
  • Pada masa beli 8hb.Oktober 2013 berumur sekitar 6-7 tahun (Agak-agak dalam umur 6 bulan la.).
  • Haiwan peliharaan exotic. Bukan haiwan Malaysia. Juga di kenali sebagai ‘Hedgie’
  • Seekor Hedgehog Albino Jantan (Albino mempunyai Mata merah.)
  • Single (Sedang mencari pasangan hedgehog betina)
  • Seekor yang penakut dan pemalu (Tak berapa mesra)
  • Aktif dalam gelap (Kalau cerah, dia suka berkurung dalam rumah kotak beliau)
  • Minuman Kegemaran: Susu (Air kosong pun okay)
  • Makanan Kegemaran: Ulat Roti (Superworm) (Juga makanan kucing) atau serangga
  • Sangat tidak suka mandi. Tapi boleh berenang
  • Sejenis Mamalia
  • hedgehog
  • Boleh bergulung seperti Bola bila terancam @ takut.
  • Agak rabun tapi sensitif pada bunyi dan bau.
  • Suka bunyi macam selsema, snort..kadang-kadang purr..macam kucing…hedgehog
  • Mempunyai duri yang agak tajam (jika tidak biasa pegang). Dan duri dia tidak boleh tembak ye~
  • Kadang-kadang buat aksi yang comel.
  • Sangat suka menyelinap tempat sempit.
  • Najis macam najis kucing cuma agak kecik dan melekat.
  • Akan buat perangai pelik bila terhidu benda sangat wangi seperti perfume…Buat mulut berbuih-buih.. jangan panik.
  • Pada umur 4,5,6 bulan, akan berlaku fasa bersalin duri.. Dapati banyak duri hedgie ni gugur.. Jangan panik juga…
hedgehog
Teruskan ikuti Blog Ismiqbal untuk lihat pelbagai aksi Mr.Sneaky sepanjang penjagaan.
Sangat-sangat alukan peminat Hedgehog seluruh Malaysia (atau dunia)

Downgrade HOMOSAPIESZ.COM

Pembuka tahun 2013 ni, blog HOMOSAPIENSZ.COM dah makin lama, makin downgrade dah blog ni....
- Album Picasa yang free untuk pengguna blogger tuan tanah dah delete dah coz tak suka dengan emel gmail yang mengarut ..hehe...So, kebanyakkan gambar dalam blog HOMOSAPIENSZ.COM ni dah hilang dah...
- semua yang berkait dengan account gmail yang mengarut dulu berkait dengan GOOGLE dah hilang!
- Picasa album yang banyak letak gambar dalam blog homosapiensz.com (kecuali yang upload via uploader lain...)
- youtube account pun dah delete.
- SEMUANYA KERANA RESOLUSI BLOGGER 2013.
tapi walaubagaimana pun, segala info blog ni takkan di delete kerana dah sych dengan gmail baru...biarkan blog ini saja.
BLOG BARU, SILA JENGUK YE...


BLOG HOBI/MINAT:





Live:Travel Dengan Wonder-Pet

Seperti tajuk di atas. Satu entry lagi secara langsung dari tempat duduk G3 dalam Bas SP Bumi dari K.Terengganu ke Kangar, Perlis.

Dan buat kali keduanya aku travel bersama wonder-pet!! Cuba wonder, pet apa aku travel? Aku tak perkenalkan lagi pet terbaru ni.. agak exotic gitu...

Saspens yang tak berapa skit... pet ni aku letak dalam beg galas je.. tapi bila dah tengah malam ni makin tak senang duduk lak dia ni... biasala haiwan nocturnal (aktif waktu malam)...sabar...sabarr.. lagi 5 jam lagi...huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lagi Cerita!

Usha di Facebook